Επίσκεψη ΝΟΔΕ Ν.Δ.Αχαΐας στο Κωνσταντοπούλειο ευγηρείο Πατρών

ανακοίνωση

Επίσκεψη στο Κωνσταντοπούλειο ευγηρείο Ίδρυμα Πατρών, με σκοπό τη δωρεά λαμπάδων και πασχαλινών αυγών, στους γέροντες  - τροφίμους, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μαζαράκης, συνοδευόμενος από τους τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκο Κατσουγκράκη ,τον τομεάρχη Πολιτισμού - Αθλητισμού κ. Βαγενά Αργύριο , την κ. Μηλιτσοπούλου Κική και κ. Μπρομπονά Δήμητρα .

Στο ευγηρείο ίδρυμα, μοιράστηκαν δώρα  (λαμπάδες και πασχαλινά αυγά), με τα οποία θα υποδεχτούν οι τρόφιμοι του, το  Άγιο Φως το βράδυ της Αναστάσεως, προσφορά του τομέα Παιδείας εις μνήμη του κ. Πυρπιρή Γεώργιου .

Ο κ. Μαζαράκης δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη στους τροφίμους του Κωνσταντοπουλείου : « Οι Άγιες αυτές ημέρες  που έρχονται,  με την κορύφωση του θείου δράματος τη Μ. Παρασκευή , αλλά και τον εορτασμό του ιστορικοθρησκευτικού γεγονότος της Ανάστασης του Χριστού μας, θα βρουν τους περισσότερους από εμάς, στην ελληνική ύπαιθρο, παρέα με τις οικογένειες μας. 

Για κάποιους άλλους όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.  Πολλά άτομα της τρίτης ηλικίας, θα γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου μακριά και χωρίς τους δικούς τους. 

Έχοντας λοιπόν κατά νου, ότι σε πολλούς απ’ αυτούς αναμφίβολα η χώρα χρωστά την ίδια της την ύπαρξη , αλλά και η κοινωνία την ειρηνική της πορεία και συνοχή, βρεθήκαμε σήμερα εδώ, να πραγματοποιήσουμε μια κίνηση ανθρωπιάς , την οποία στο κάτω – κάτω της γραφής οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Πέραν όμως από την ανθρωπιά, θέλουμε να δώσουμε και ένα εκπαιδευτικό μήνυμα προς τους νέους μας, που δεν είναι άλλο απ’ το να τιμούν τα γηρατειά». 

Τέλος, η μικρή αυτή εκδήλωση ευλογήθηκε και από την παρουσία του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τέλεσε το ιερό μυστήριο του ευχελαίου και έδωσε χαρά στους γέροντες του Κωνσταντοπούλειου με τις ευχές του.

Διαβάστε επίσης