Πατρών - Κορίνθου: Στην κυκλοφορία και η Σήραγγα Πλατάνου - 10 τούνελ σε λειτουργία - Αύριο τα εγκαίνια

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην κυκλοφορία δόθηκε το Σάββατο η Σήραγγα Πλατάνου στο ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού. Πρόκειται για ακόμα μία λειτουργία τμήματος του υπό ολοκλήρωση άξονα Κόρινθος-Πάτρα.

Με την λειτουργία αυτή συνολικά 9 Σήραγγες έχουν τεθεί σε λειτουργία στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ 1 Σήραγγα (στα Μαύρα Λιθάρια) έχει δοθεί στο ρεύμα προς Πάτρα. Στο σύνολο 10 από τις 12 Σήραγγες της Ολυμπίας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Όλα αυτά λίγες ώρες  πριν τα επίσημα εγκαίνια, την Τρίτη 11 Απριλίου, όπου αναμένεται με κάθε επισημότητα να δοθεί συνολικά ο δρόμος στην κυκλοφορία, ο οποίος εκτός από περίπου 7-9χλμ θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες+ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

Η μεταμόρφωση του άξονα από συνεχόμενο εργοτάξιο σε κανονικό αυτοκινητόδρομο τις τελευταίες μέρες είναι εμφανής και κομμάτι-κομμάτι παραδίδεται προς χρήση στους οδηγούς.

Τώρα, όλα είναι έτοιμα ούτως ώστε την Τρίτη να δοθεί με τη γνωστή μέθοδο της ...κορδέλας σε λειτουργίας η Ολυμπία Οδός και να γίνει παρελθόν η οκταετής και πλέον ταλαιπωρία των οδηγών στο δρόμο που ήταν μία από τις διαβόητες οδικές καρμανιόλες της χώρας.

Πηγή: ypodomes.gr

Διαβάστε επίσης