Σύγκρουση τρένων με δεκάδες τραυματίες

στην μοσχα

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 16 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση τρένων το βράδυ του Σαββάτου στη Μόσχα.

Τέσσερις αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν και περισσότερα από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τις Αρχές.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανέφερε 23 τραυματίες ενώ περισσότερα από 50 άτομα έλαβαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία της Μόσχας, σύμφωνα με το RIA Novosti.

 
Το Τμήμα Υγείας της Μόσχας ανέφερε στο RIA Novosti ότι 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία μετά την σφοδρή σύγκρουση και ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

 
Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών και εκείνων που έχουν σπεύσει στα επείγοντα των νοσοκομείων για ιατρική βοήθεια. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία διάσωσης και όλες οι αμαξοστοιχίες έχουν εκκενωθεί.



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, στη Μόσχα.

Τα δρομολόγια στην περιοχή έχουν ανασταλεί και αναμένεται να επανέλθουν σε λειτουργία μετά το πρωί της Κυριακής,  όπως ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι ένα υπερυψωμένο σύστημα έχει διαλυθεί στην πίστα που χρησιμοποιείται για τα τρένα.

Στο σημείο βρίσκονται 170 διασώστες, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής διερεύνησης, Tatiana Morozova, ανέφερε ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν 445 επιβάτες και πρόσθεσε ότι μεταξύ εκείνων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι και το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας μεγάλων αποστάσεων.



Μεταξύ των τραυματιών είναι και αρκετοί αλλοδαποί πολίτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που λαμβάνονται από το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ο επικεφαλής των Εκτάκτων Αναγκών, Ilya Denisov, επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από την απόφαση του οδηγού να τραβήξει το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σώσει τη ζωή ενός ατόμου που βρισκόταν στις ράγες του.

«Ο οδηγός τράβηξε το φρένο έκτακτης ανάγκης, συνεπεία της οποίας διακόπηκε η κανονική λειτουργία του συστήματος φρένων», δήλωσε ο Denisov και συμπλήρωσε πως «η απόσταση μεταξύ των δύο τρένων αποδείχθηκε ότι είναι πολύ μικρή ώστε να έχει αποτραπεί η σύγκρουση».

Διαβάστε επίσης