Πάτρα: Προβολή ταινίας στο Bright Side

«Μια γυναίκα εξομολογείται» την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Το Bright Side (Φιλοποίμενος 45) σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Μια γυναίκα εξομολογείται» την Πέμπτη,  30 Μαρτίου και ώρα 21:00.

 

Η Ρόουλαντς, ως μπερδεμένη και καταβεβλημένη Μέιμπλ, δίνει μια από τις σημαντικότερες γυναικείες ερμηνείες στην ιστορία του κινηματογράφου. Από την άλλη πλευρά ο Φολκ σκιαγραφεί, με συγκινητικό και ειλικρινή τρόπο, ένα άγριο και ταυτόχρονα εύθραυστο πάθος. Πρόκειται για μια αληθινά αυθεντική ταινία που έσπασε τα καθιερωμένα, γυρισμένη από έναν ανορθόδοξο αμερικανό σκηνοθέτη.

 

Η ταινία έγινε αποδεκτή στην Ευρώπη ως η πιο ουσιαστική, συγκλονιστική και τίμια δουλειά του σκηνοθέτη αντίθετα από την εχθρική αποδοχή του κοινού αρχικά στην Αμερική.

 

Ο Κασσαβέτης ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας ενώ η Ρόουλαντς υποψήφια για Όσκαρ ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.

 

Υπόθεση

Η Τζίνα, σύζυγος του Πίτερ, νοιώθει ότι δεν έχει διέξοδο σε μια ζωή αφιερωμένη μονοδιάστατα στην οικογένεια της. Η μονοτονία, η έλλειψη προσωπικών ενδιαφερόντων και η αποκλειστική συναισθηματική εξάρτηση από την οικογένεια της προκαλούν νευρικό κλονισμό. Το προσωπικό της περιβάλλον προσπαθεί να κατανοήσει την «περίεργη» συμπεριφορά της πάντα μέσα στο πλαίσιο της «σωτηρίας» της οικογένεια της. Πόσο όμως κατορθώνουν να μπουν στον πυρήνα της συναισθηματικής της κατάσταση;

 

Αμερικανική ταινία, 1974 | Έγχρ. | Διάρκεια: 155’

Σκηνοθεσία: Τζον Κασσαβέτης

με τους: Τζίνα Ρόουλαντς, Πίτερ Φολκ, Φρεντ Ντρέιπερ, Λέιντι Ρόουλαντς, Κάθριν Κασσαβέτης

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φιλοποίμενος 45

Διαβάστε επίσης