Παρέμβαση Παπαθεοδώρου για την Πατρών - Πύργου: Σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα

Ερώτηση στον Χρήστο Σπίρτζη

Στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου, η Κυβέρνηση επέλεξε την πρακτική των πολλαπλών κατατμήσεων. Μέχρι σήμερα και μετά από σημαντικές καθυστερήσεις, προσωρινός μειοδότης για τις 4 πρώτες εργολαβίες έχει ανακηρυχθεί η κοινοπραξία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. συμφερόντων Χρ. Καλογρίτσα, με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50% σε κάθε δημοπρασία. Κατά τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών θα έπρεπε, άλλοτε τον Ιούνιο του 2016 και πλέον μέχρι τον Μάιο του 2017, να είχαν υπογραφεί οι 8 συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος του έργου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ύψους 475 εκ. ευρώ.

Δεδομένης της εμπλοκής που υπάρχει σήμερα με την δανειοδότηση του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, των δικαστικών εκκρεμοτήτων για νόθευση ανταγωνισμού και της καθυστέρησης υποβολής του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και υποβολής του φακέλου του έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Ποιες εγγυήσεις παρέχει ο κ. Υπουργός σχετικά με το γεγονός ότι θα κριθεί τελικά το έργο επιλέξιμο για έγκριση στο ΕΣΠΑ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου και κατεύθυνσης του ποσού αυτού σε άλλα ωριμότερα έργα, εγκαταλείποντας τελικά τον άξονα Πατρών-Πύργου εκτός σχεδιασμού;

Διαβάστε επίσης