Αφιέρωμα στον Γιάννη Ματσούκα στο ντοκιμαντέρ "ΦΑΡΟΙ": Άνθρωποι που εμπνέουν - ΒΙΝΤΕΟ

Θα προβληθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY

Ο άνθρωπος που πέτυχε παγκόσμια πρωτιά στην έρευνα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και ο εφευρέτης ενός Κρητικού υπέρ-φαρμάκου για το κρυολόγημα, είναι τα πρόσωπα που φιλοξενεί το 5ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV, που προβάλλεται την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY.

Ο Γιάννης Ματσούκας, Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Καθηγητής σε δύο μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεγάλωσε παίζοντας μπάλα στις αλάνες της Πάτρας και ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Τελικά, έγινε  Καθηγητής Πανεπιστημίου και σήμερα, μετά από 35 χρόνια ερευνών, εξασφάλισε την παγκόσμια πατέντα Δραστικής Ύλης σε πειραματικά μοντέλα  για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Γιάννης ξεκίνησε τις έρευνες όταν αρρώστησε η μικρή του αδελφή από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήξερε από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ότι θα γίνει γιατρός. Κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες, αφού ύστερα από πολυετή έρευνα, ανακάλυψε μαζί με τους συνεργάτες του ένα Κρητικό υπέρ-φάρμακο για τις ιώσεις και το κοινό κρυολόγημα.

Το τρέιλερ του 5ου επεισοδίου:  

Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00, ενώ είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Οι «Φάροι» εντάσσονται στο νέο κύκλο πρωτότυπων εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY.

 

Διαβάστε επίσης