Διαβεβαίωση Σπίρτζη: Το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοκινητόδρομοι - Τι δήλωσε για την Πατρών - Κορίνθου

"θα είναι έτοιμος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρχουν τρία σημεία τα οποία δεν θα είναι ολοκληρωμένα…"

«Το Πάσχα οι Έλληνες θα πάνε να γιορτάσουν σε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Προφανώς με τους παραχωρησιούχους και τους εργολήπτες από την ημέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα γίνεται μία συνεχή διαπραγμάτευση η οποία δεν θα σταματήσει και αφού τελειώσουν τα έργα. Ο δρόμος Κορίνθου – Πατρών θα είναι έτοιμος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρχουν τρία σημεία τα οποία δεν θα είναι ολοκληρωμένα… Επιτέλους, θα έχουμε στις 31 Μαρτίου και έπειτα από πολλές δεκαετίες ολοκληρωμένο το όνειρο όλων μας και των παππούδων μας να υπάρχει ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μεταξύ Αθήνας και Πάτρας και η Ιονία Οδός» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι τελείωσε η λιτότητα και για το εάν έχει αλλάξει άποψη ο κ. Σπίρτζης απάντησε «δεν έχω αλλάξει την άποψη μου. Ούτε ποτέ πανηγύρισα ότι με ένα μαγικό ραβδί την άλλη μέρα η χώρα και ο ελληνικός λαός θα επανέλθει. Το τέλος της λιτότητας δεν σηματοδοτεί ότι ο ελληνικός λαός και η καθημερινότητα του καθένα από εμάς φεύγει και πηγαίνει σε μία άλλη εποχή. Αυτό που πηγαίνει σε άλλη εποχή είναι η πορεία της χώρας. Το άθροισμα των μέτρων θα είναι μηδενικό… Δεν επιβάλλονται νέα μέτρα και νέα χαράτσια στους Έλληνες πολίτες».

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα και τις προτάσεις της τρόικας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε επί της διαδικασίας συμφωνήσει με τους θεσμούς ότι όποια συμφωνία ισχύσει θα είναι συνολική… Δεν θα πάμε σε επιμέρους ψήφιση μέτρων για το 2019 αν δεν πιάσουμε τους στόχους. Γιατί αυτό συζητάμε και ποια θα είναι τα αντίμετρα».

Διαβάστε επίσης