Κάτω Αχαΐα: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα...Ανησυχία στον κλάδο

προβληματισμός στους επαγγελματίες

Ένα από τα πρώτα και παλαιότερα περίπτερα της Κάτω Αχαΐας σταμάτησε τη λειτουργία του, πριν από λίγες ημέρες.

Το ιστορικό περίπτερο της πλατείας Παπαγιαννοπούλου (στο κάτω μέρος) στην Αγίου Ιωάννου που ανήκε στην οικογένεια του Π. Ορλώφ, έκλεισε. Η εικόνα, δεν έμεινε απαρατήρητη και ασχολίαστη από Αχαγιώτες που όσο ζουν, θυμούνται, την επιχείρηση να λειτουργεί.

Όπως λένε επαγγελματίες του κλάδου, το γεγονός να κλείνουν συνάδελφοί τους είναι δυσάρεστο και δεν ωφελεί κανέναν, παρά σηματοδοτεί μια δυσμενή πραγματικότητα για τους περιπτερούχους. Όπως και στην Πάτρα, έτσι και στην Κάτω Αχαΐα, οι τζίροι έχουν συρρικνωθεί κατά μεγάλο ποσοστό, λόγω των αλλαγών στις σχετικές διατάξεις που αφορούν το ποσοστό του περιπτερούχου (κυρίως από τσιγάρα και εφημερίδες που δεν ξεπερνούν το 3% συν τη μεγάλη εγγύηση-προκαταβολή) . Το γεγονός ότι τα περίπτερα ενδέχεται να συντηρούν περισσότερες από μια οικογένειες, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή στην Κάτω Αχαΐα λειτουργούν τέσσερα περίπτερα από τα επτά που ήταν παλαιότερα. Όπως μας μεταφέρουν επαγγελματίες, θολό είναι το τοπίο και στους άλλους εμπορικούς κλάδους με επιχειρήσεις να κλείνουν μη μπορώντας να αντέξουν τα φορολογικά βάρη.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν οι άγονοι διαγωνισμοί του δήμου και το μειωμένο ενδιαφέρον από την πλευρά πολιτών, για παραχώρηση θέσεων περιπτέρων. 

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης