Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συναντούν σήμερα στην Αθήνα οι αγρότες

Απογοήτευση για το τετ-α-τετ με κυβερνητικό κλιμάκιο

Δυσφορία και απογοήτευση κυριαρχούν στις τάξεις των αγροτών μετά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας από την Κεντρική Μακεδονία με κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σήμερα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν συναντήσεις στην Αθήνα με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, θα το καθορίσουν σε γενική τους συνέλευση - πιθανόν σήμερα το βράδυ - και αφού πρώτα κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Με κάποιους αγρότες να κάνουν λόγο για «ναυάγιο» των συζητήσεων και άλλους να συνοψίζουν το αποτέλεσμα της συνάντησης σε υποσχέσεις ή γενικές και αόριστες απαντήσεις, η συνάντηση κρίνεται γενικά άκαρπη.

«Μας είπαν ότι ζούμε σε ένα πτωχευμένο κράτος. Το μόνο που θέλουν είναι να παίρνουμε εμείς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις και να τις φορολογούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Βισαλτίας Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο του Προμαχώνα.

Με τη φράση «τους ακούσαμε, δεν μας άκουσαν», συνόψισε τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Μαυρουδής Μηντσιούδης.

«Μας μιλούν για την γεωργία του μέλλοντος, χωρίς να εξασφαλίζουν το παρόν και τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα ούτε μέχρι αύριο» ανέφερε ο κ. Μηντσιούδης. «Κορωνίδα για εμάς, αποτελεί ο στόχος, να παραμείνει ο πρωτογενής τομέας αυτόνομος κλάδος, Είναι εθνικό το ζήτημα. Μετατρέποντάς μας σε ελεύθερους επαγγελματίες, η ελληνική κυβέρνηση αυτόματα καταφέρνει να μας οδηγήσει στην έξοδο από το χωράφι, και να μας εντάξει στις στρατιές των ανέργων στη χώρα μας».

«Έστω και περιφερειακά, θίξαμε κάποια ζητήματα που αφορούν τη διεύρυνση του βιβλίου εξόδων των αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να μειωθεί το καθαρό έσοδο και να επιτευχθεί έτσι, ο περιορισμός της φορολογητέας ύλης που θα επιδράσει θετικά, τόσο σε φορολογικά, όσο και σε ασφαλιστικά ζητήματα» υπογράμμισε. Τα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με τον κ. Μηντσιούδη, είδαν θετικά την πρόταση που κατατέθηκε για ακόμη μια φορά, να εμπίπτει η αγορά γης στα πάγια έξοδα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Σε σχόλιο δε, των κυβερνητικών στελεχών, ότι προέκυψαν θετικά σημεία από τη συζήτηση, ο ίδιος ζήτησε να αποσταλούν αυτά εγγράφως μέχρι την προσεχή Δευτέρα από το γραφείο του Γ. Δραγασάκη, κατόπιν συνεννόησης και με τα συναρμόδια υπουργεία.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης