Εναλλακτικές χρήσεις του μηλόξυδου

Δοκίμασε τα πιο έξυπνα tips ομορφιάς και περιποίησης

Το μηλόξυδο εκτός από την κουζίνα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την ομορφιά και την περιποίησή σου.

Χαλάρωση

Ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο είναι ο,τι καλύτερο και ειδικά αν αποβάλλεις τις τοξίνες από το κορμί σου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι μηλόξυδο μέσα στο νερό θα δεις το δέρμα σου πιο απαλό.

Λίγες σταγόνες από έλαιο λεβάντας μέσα στο νερό θα κάνουν το μπάνιο σου ακόμη πιο χαλαρωτικό!

Υγιή δόντια

Το μηλόξυδο είναι ιδανικό και για τα δόντια σου αφού λειτουργεί και σαν στοματικό διάλυμα χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Διέλυσε μια μικρή ποσότητα με νερό, κάνε τις γαργάρες σου και θα δεις τα μικρόβια και την πλάκα να μειώνονται σημαντικά!

Μανικιούρ

Για να κάνεις το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο. Βούτηξε τα νύχια σου στο μηλόξυδο για περίπου ένα λεπτό, άφησε τα να στεγνώσουν και συνέχισε την ρουτίνα του μανικιούρ σου.

Στην ουσία αυτό που κάνει το μηλόξυδο είναι να απομακρύνει την λιπαρότητα από τα νύχια σου και έτσι τα κάνει να κρατήσουν περισσότερο το χρώμα. Η μέθοδος αυτή κρατάει τα νύχια σου - αν δεν έχουν ξεφλουδίσει- 1 με 2 μέρες περισσότερο τέλεια βαμμένα.

Τόνερ προσώπου

Το ήξερες πως το μηλόξυδο λειτουργεί τέλεια σαν τόνερ προσώπου; Οι εξισορροπητικές του ιδιότητες το κάνουν το ιδανικό τόνερ που θα σου βγει και πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράσεις κάποιον προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Διάλυσε δυο κουταλιές της σούπας μηλόξυδου σε 2 φλυτζάνια νερό και άπλωσε μια μικρή ποσότητα στο πρόσωπο σου με ένα βαμβάκι. Άφησε το να στεγνώσει πριν απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε επίσης