Μεγάλη νίκη του Απόλλωνα επί του ΠΑΟΚ

με 88-79

Ο Απόλλωνας έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν. Με τον Στινβ Μπαρτ να κάνει τη διαφορά στην επιστροφή του στην Stoiximan.gr Basket League μετά από 10 χρόνια και να πετυχαίνει 18 πόντους, οι Πατρινοί θριάμβευσαν επί του ΠΑΟΚ με 88-79 και έμειναν ζωντανοί και δυνατοί στη μάχη της παραμονής. Ο Απόλλωνας κυριάρχησε από την εκκίνηση του αγώνα, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πάρει τα ηνία και κάπως έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη εν μέσω αποθέωσης στην Περιβόλα.

MVP

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ επέστρεψε στην Stoiximan.gr Basket League και έβαλε την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη του Απόλλωνα. Επαιξε 29 λεπτά και είχε 18 πόντους με 1/2 βολές, 3/7 δίποντα και 3/8 τρίποντα, πήρε 1 ριμπάουντ, είχε 1 ασίστ και συνολικά έδωσε στην ομάδα του αυτό που χρειαζόταν για να γυρίσει στις επιτυχίες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα. Οταν ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 30-29, ο Μπαρτ και ο Χίκι έβαλαν μαζί 11 πόντους μέσα σε δύο λεπτά, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 41-34 κι από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξαν πίσω τους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο ΠΑΟΚ είχε τρεις παίκτες με περισσότερους από 15 πόντους (Μαργαρίτης, Πέινερς, Μακ Φάντεν), αλλά όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκτός αγώνα. Γι αυτό και ο Δικέφαλος δεν μπήκε σε κανένα σημείο μέσα στο παιχνίδι και ο Απόλλωνας έφτασε με άνεση στη νίκη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και προηγήθηκε με 21-15 στο 10', χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και στην ομαδική δουλειά στην επίθεση. Οι πόντοι ήταν μοιρασμένοι και οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα την κατάσταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το 15', με τους Πατρινούς να έχουν σταθερό προβάδισμα (27-21 στο 14', 30-24 στο 16'). Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έκανε το ξέσπασμά του και με τρίποντο του Σάιμπρτ μείωσε σε 30-29 στο 18'.

Ομως στο σημείο αυτό, το πήραν προσωπικά οι Μπαρτ και Χίκι. Ο Μπαρτ έβαλε 5 συνεχόμενους, ο Χίκι άλλους 6 και στο ημίχρονο ο Απόλλωνας βρέθηκε στο +7 (-41-34).

Οι Πατρινοί έκαναν το 44-36 στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και δεν ένιωσαν την πίεση του ΠΑΟΚ μέχρι το 25'. Εκεί ήρθε η δεύτερη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, με μείωσε σε 44-41 με τον Πέινερ, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή του άμυνα.

Ο Απόλλωνας αντέδρασε εκ νέου, δια χειρός Στόκτον ήρθε το 51-44 στο 27' και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ έγινε 56-46. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Μπαρτ να είναι ασταμάτητος και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο τον Μακ Φάντεν να δίνει λύσεις, δεν ήταν όμως αρκετό αυτό για να μπει πάλι στο παιχνίδι, γι αυτό και ο Απόλλωνας έφτασε στην επικράτηση με 88-79.

Τα δεκάλεπτα:  21-15, 41-34, 56-46, 88-79

Διαβάστε επίσης