Συνέλαβαν δύο οικογένειες Τούρκων στον Έβρο - Θα ζητήσουν άσυλο

εξαιτίας των διώξεων που υφίστανται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στον Έβρο, δύο οικογένειες από την Τουρκία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για δύο ζευγάρια, μια γιαγιά και ένα αγοράκι.

Όπως γίνεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έγινε η καταγραφή τους και κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας δήλωσαν προφορικά το ενδιαφέρον τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, εξαιτίας των διώξεων που υφίστανται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Associated Press το αγοράκι είναι ενός έτους, ενώ γίνεται και αναφορά για σύλληψη των δυο διακινητών- έναν Τυνήσιο και έναν Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τους έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο. Όλοι ισχυρίζονται ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους...»

Διαβάστε επίσης