Πατρών - Κορίνθου: Νέα επιμήκυνση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ - Μετ' εμποδίων η έλευση των εκδρομέων του Καρναβαλιού

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Σε ισχύ τέθηκε από χθες Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, η απόφαση της παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών στο ύψος του σταθμού διοδιών του Ρίου.

Λόγω των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού, παρατείνονται οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις υπό εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της τμήματος της εθνικής οδού, στο ύψος της Παναγοπούλας λόγω των πρόσφατων κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, μετά και τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έρχεται να επιβαρύνει το ήδη κυκλοφοριακό πρόβλημα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και να επιτείνει την ταλαιπωρία οδηγών - χρηστών της Πατρών - Κορίνθου.

Μάλιστα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για παράδοση του δρόμου έως τις 15 Φεβρουαρίου, λόγω και της Καρναβαλικής περιόδου, όπου η πόλη περιμένει να υποδεχθεί χιλιάδες επισκεπτών, που θα αποτελέσουν "ανάσα" στη γενικότερη οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και οι επαγγελματίες της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Όπως ανακοινώθηκε,"στα πλαίσια εφαρμογής προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας μακράς διαρκείας, από χ/θ. 199+500 έως χ/θ. 202+800 της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών στην περιοχή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου, για την κατασκευή τμήματος του νέου Μετωπικού Σταθμού Διοδίων και του νέου αυτοκινητόδρομου και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε:

1. Παράταση ισχύος έως την 28.02.2017 της αυπ’αριθ. 1Γ/2016 Απόφασης Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας , του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ περί εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διαρκείας, από χ/θ. 199+500 έως χ/θ. 202+800 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, στην περιοχή του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου, για την κατασκευή τμήματος του νέου Μετωπικού Σταθμού Διοδίων και του νέου αυτοκινητόδρομου.

2.- Επιπρόσθετα, αποφασίζεται τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα (εφαρμογή καθ’ όλο το 24ωρο) και συγκεκριμένα η κυκλοφορία στη χοάνη του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων Ρίου περί τη χ/θ. 202+350 της Ν.Ε.Ο. θα διεξάγεται για την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα μέσω της υπηρεσιακής λωρίδας διοδίων νο-1 και για την κατεύθυνση προς Πάτρα από την περιοχή της λωρίδας νο-11. 3.

- Για τις περιοχές της ήδη εφαρμοζόμενης ρύθμισης στις οποίες θα ισχύουν οι τροποποιήσεις, τα μέσα σήμανσης και ασφάλισης, οι προσβάσεις των εργοταξιακών χώρων, και οι λοιποί περιορισμοί στην κυκλοφορία αναφέρονται και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τη εγκεκριμένη μελέτη από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, που είναι και ο επιβλέπων του έργου βάση της Σύμβασης Παραχώρησης που κυρώθηκε με το Ν.3621/2007. 4.

- Για τις περιοχές της ήδη εφαρμοζόμενης ρύθμισης οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από τις τροποποιήσεις, θα ισχύουν τα όσα προβλέπονται στην Απόφαση υπ. αριθμ. 1Γ/2016 από 20.09.2016 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

5.- Η ημερομηνία έναρξης είναι στις 06.02.2

Διαβάστε επίσης