Προς αναβολή οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αιτία η ξαφνική εισαγωγή σε νοσοκομείο του Ισίδωρου Κούβελου

​Σε αναβολή οδηγούνται οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο λόγος είναι η ξαφνική εισαγωγή του εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Ισίδωρου Κούβελου, στο «Ωνάσειο» με πόνους στο στήθος.

Την απόφαση για αναβολή θα πάρει ο προεδρεύων στην ΕΟΕ και πρώην μέλος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχτηκε η απόφαση για την αναβολή, ούτε πότε θα οριστούν εκ νέου εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα δεδομένα μέχρι την αναβολή, ο έτερος υποψήφιος, Σπύρος Καπράλος, φερόταν να έχει οριακό προβάδισμα για να επανεκλεγεί (14-13), μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ιάκωβου Φιλιππούση.

Σημειώνεται πως ο Σπύρος Καπράλος έχει τη στήριξη όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο δε Ισίδωρος Κούβελος στηρίζεται από τον κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ψήφος της ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να έχει την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

Ο εκλεκτός των 27 ομοσπονδιών δεν θα πάρει μόνο την προεδρία στην ΕΟΕ, αλλά θα αποκτήσει προβάδισμα και για να πάρει τη θέση του Έλληνα «αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που «χηρεύει» μετά την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου πριν από 13 μήνες.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης