Αχαΐα: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί της Πατρών - Κορίνθου από τους αγρότες της Αιγιάλειας - Σήμερα οι αποφάσεις για το μπλόκο της δυτικής Αχαΐας

στις 7 το βράδυ η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΓΙΑ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας. Στο Αίγιο συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στην Πατρών - Κορίνθου από τους Αιγιαλείς αγρότες. 

Κάθε μέρα, 6.30 με 9.30 το βράδυ, το μπλόκο στήνεται και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, που ιδιαίτερα το προσεχές διάστημα με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και το τριήμερο της Αποκριάς προβλέπεται πολύ δύσκολο, μιας και παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου και το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Ροδινής, λόγω έργων της Ολυμπίας Οδού. Αυτό σημαίνει πως τα οχήματα πρέπει πλέον να περνούν από την Παλαιά Εθνική Οδό μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Στο μεταξύ σήμερα στις 7  το βράδυ ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Αχαΐας συγκαλεί Γενική Συνέλευση με θέμα τις μορφές που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους. Όπως έχει γράψει το dytikanea.gr στον κόμβο της Αχαγιάς έχουν ήδη παραταχθεί από τις αρχές της εβδομάδας τρακτέρ με τους αγρότες να ξενυχτάνε στο μπλόκο και να περιμένουν να δυναμώσει ώστε να ξεκινήσουν τους αποκλεισμούς.

Πάντως η πρόθεσή τους είναι για δυναμικότερες φέτος κινητοποιήσεις, περισσότερες ώρες αποκλεισμού της Πατρών – Πύργου, «συμμαχία» μπλόκων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης