Αχαΐα: Συνεχίζεται το τριώρο μπλόκο

στις 12 το μεσημέρι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Αγροτών στο Αίγιο. Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου: 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΤΡΙΝΙΑΣ   χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται πανελλαδικά στα μπλόκα, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που μας εξοντώνει.

Καλούμε τους συναδέλφους της Αιγιάλειας που δεν ήρθαν ακόμα στο μπλόκο να συμμετάσχουν μαζικά. Η παρουσία όλων είναι αναγκαία. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή στον αγώνα απαντάμε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, που έστειλε τα ΜΑΤ, για να σταματήσει το στήσιμο νέων μπλόκων. Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Δεν περιμένουμε την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» με τους «Θεσμούς» για να πάρουμε δήθεν κάτι. . Τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει κι αυτή η "αξιολόγηση", όπως οι προηγούμενες. Αντίθετα, θα φέρει κι άλλα μέτρα σε βάρος μας, όπως νέο "τσεκούρι" στο ήδη κουτσουρεμένο αφορολόγητο που κατακτήσαμε πέρσι παραμένοντας για 40 μερόνυχτα στα μπλόκα,  νέες περικοπές στις συντάξεις κ.α.

Ούτε περιμένουμε ν’ αλλάξει η κυβέρνηση για να λυθούν δήθεν τότε τα προβλήματά μας. Τις ψεύτικες υποσχέσεις τις έχουμε ακούσει πολλές φορές. Η πείρα μας δείχνει ότι κάθε φορά που αλλάζουν, με τις εκλογές, κυβερνήσεις, αντί να πάμε στο καλύτερο πάμε στο χειρότερο. Οι επόμενοι, αντί ν’ αποσύρουν τα μέτρα των προηγούμενων, παίρνουν κι άλλα μέτρα σε βάρος μας. Μαζί ψηφίσαν τα μνημόνια.

Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση "ιδιαίτερη μεταχείριση" σε σχέση με άλλους που "βράζουμε στο ίδιο καζάνι". Να σταματήσει να μας επιβάλλει βαρείς φόρους, ασήκωτες ασφαλιστικές εισφορές κι άλλα πολλά χαράτσια. Απαιτούμε να ζούμε από τον κόπο μας, που είναι και λογικό και δίκαιο.

Με τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους, δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση υποκινώντας τον "κοινωνικό αυτοματισμό" σε βάρος της αγροτιάς που αγωνίζεται για την επιβίωση.

Αντίθετα, έχουμε κοινά προβλήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια αντιλαϊκή επίθεση και κοινά συμφέροντα. Επομένως, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στο μπλόκο μας.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά προχωράει σε νέα μέτρα εναντίον μας, όπως:

•  Η διαβίβαση στο διαβόητο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτής της κυβερνητικής απόφασης, δεν θα δεχτούμε ούτε μια κατάσχεση για χρέη στον ΟΓΑ.

• Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων που καλούνται να υποβάλουν χιλιάδες αγρότες που τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και οι κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Διεκδικούμε να είναι δωρεάν οι αντιρρήσεις και όλη η διαδικασία να γίνει από το κράτος. Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βέβαια, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κλπ. Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν τα προηγούμενα χρόνια.

Βγήκαμε στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα μας. Για να μπορέσουμε να πάρουμε "μια ανάσα ζωής", καθώς νιώθουμε ασφυξία από τα απανωτά μέτρα που παίρνονται εναντίον μας και, γενικότερα, του λαού.

Ταυτόχρονα, όμως, αγωνιζόμαστε και για να έχουμε μέλλον, αφού με την πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει αύριο για τους μικρομεσαίους αγρότες. Η ΚΑΠ της ΕΕ είναι  εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Η "νέα ανάπτυξη" που οραματίζεται η κυβέρνηση δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά μια χούφτα μεγαλοαγροτες και  επιχειρηματίες. Αυτούς και μόνο αφορούν τα κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα άλλα πολλά δισ. ευρώ που προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

Θέλουμε μια άλλη ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο, όχι μόνο εμάς, αλλά και το λαό μας.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Ενισχύουμε το μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική. Συμμετέχουμε στις πολύμορφες δράσεις του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ.

 

Διαβάστε επίσης