Με δέκα αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας - Στ. Τσεκούρας: Σταγόνα στον ωκεανό! - ΔΕΙΤΕ πόσα άτομα πάνε σε Ηλεία, Αιτωλία και Ακαρνανία

οι τακτικές μεταθέσεις του 2017

Οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στην περιοχή της Αχαΐας είναι μεγάλες, με την μικροεγκληματικότητα να "χτυπά κόκκινα" και τους αστυνομικούς να καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα, εκτός από τη... μάχη με το έγκλημα.

Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο καθώς καλείται να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται.

Οι συνδικαλιστές ζητούν κάθε χρόνο ενίσχυση με προσωπικό, αφού και οι συνάδελφοί τους που βγαίνουν στη σύνταξη, ολοένα και αυξάνονται, αφού οι αστυνομικοί επιλέγουν την πόρτα της εξόδου από το Σώμα υπό τον φόβο των μεγάλων αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Οι τακτικές και οι έκτακτες μεταθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο δυστυχώς δεν επαρκούν, αφού κάθε φορά οι ενισχύσεις είναι ελάχιστες.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι τακτικές μεταθέσεις για το 2017, με την Αχαΐα για πρώτη φορά να ενισχύεται με δέκα άτομα.

Επίσης, στην Αιτωλία υπάρχει ενίσχυση με έξι αστυνομικούς, στην Ακαρνανία με 10 άτομα, ενώ στην Ηλεία θα καταφθάσουν μόλις πέντε άτομα.

Τι δηλώνει ο Σταύρος Τσεκούρας

Σχολιάζοντας στο tempo24.gr τον πίνακα των μεταθέσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Τσεκούρας, κάνει λόγο για "σταγόνα στον ωκεανό".

"Ο αριθμός των μετατιθέμενων δεν είναι αυτός που θα περιμέναμε. Βεβαίως ειναι καλύτερος από άλλες χρονιές.

Δεν μας ικανοποιεί σε καμία περίπτωση. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ενίσχυση της ΑΔ Αχαίας με επιπλέον προσωπικό, γιατί η κατάσταση είναι σε οριακό πλέον σημείο.

Ιδιαίτερα οι υπηρεσίες της Αιγιάλειας υπολειτουργούν, που σημαίνει πως μόνο για την Αιγιάλεια χρειαζόμαστε 20 άτομα.

Καταλαβαίνετε πως με την επικείμενη αναδιάρθρωση, η οποία δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην αστυνόμευση και με την ίδρυση του τμήματος Ασφαλειας της Δυτικής Αχαίας, οι 10 αστυνομικοί που μετατίθενται το καλοκαίρι στην Αχαία, ειναι σταγόνα στον ωκεανό" συμπληρώνει ο κ. Τσεκούρας.

Και καταλήγει: "Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, να πιέζουμε πως η Πάτρα και η Αχαία πρέπει να τυχει καλύτερης μεταχείρισης απο το Αρχηγείο και το Υπουργείο. Δεν αποτελεί μια μικρή πόλη και ένα μικρο νομό, έχει μια μητροπολιτική πρωτεύουσα σε κομβικό σημείο της χώρας, ενώ αποτελεί και πύλη για το εξωτερικο".

 

Κωνσταντίνα Τσιάμη

 

metatheseis17_1.jpg

metatheseis17_2.jpg

Διαβάστε επίσης