Στην Πάτρα την Παρασκευή Κορκολής - Μανουσάκη - Συνέντευξη για την συναυλία αφιέρωμα στον Θεοδωράκη

από την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών

Συνέντευξη τύπου θα δώσει την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη μαζί με τη διοίκηση και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας ενόψει της συναυλίας - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.Η συνέντευξη θα δωθεί στο ξενοδοχείο Βυζαντινό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» για την δεξιοτεχνία του στο πιάνο και την αυτοσχεδιαστική του δεινότητα.

Πήρε το δίπλωμά του από το Ωδείο Αθηνών και ​ταξίδεψε στο Παρίσι με υποτροφία του Γαλλικού κράτους, όπου παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου.

Αμέσως διακρίθηκε και στη Γαλλία, αλλά και στα περισσότερα μέρη του κόσμου, τόσο για τις δικές του κλασσικές συνθέσεις, όσο και για τις ερμηνείες του, ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και δισκογραφίας.

Ο Στέφανος Κορκολής, έχει δώσει πάνω από 5000 συναυλίες, έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 δίσκους, και είναι ​επίσημα πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη παγκοσμίως.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Γεννήθηκε το 1995 στα Χανιά της Κρήτης. Σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος και την ανακάλυψε, ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σε σημαντικούς χώρους, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο μικρό θέατρο την αρχαίας Επιδαύρου, στην Ακαδημία Chopin στην Βαρσοβία, και πρόσφατα στο Παρίσι. Ήδη στα τρία χρόνια παρουσίας της, έχει ήδη δύο διπλούς χρυσούς δίσκους ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος και την αποκάλεσε δημοσίως « αποκάλυψη μεγατόνων».

Διαβάστε επίσης