Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε τέμενος του Κεμπέκ - Στους έξι οι νεκροί - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Νεότερη Ενημέρωση: Στους 6 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την ενοπλη επίθεση ανδρών που σημειώθηκε σε τέμενος στο Κεμπέκ την ώρα της προσευχής Μουσουλμάνων.

Οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ σύμφωνα με τις αρχές έχουν γίνει δυο συλλήψεις.

Πρώτη Ενημέρωση: Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην πόλη του Κεμπέκ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τεμένους.  Μετά τους πυροβολισμούς δύο άτομα συνελήφθηκαν σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters αστυνομία με βαρύ οπλισμό μπήκε στο τέμενος μετά το επεισόδιο που ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο ακόμα.

Μέσα στο τέμενος βρίσκονταν 40 άτομα και οι ένοπλοι φαίνεται ότι ήταν τρεις σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

«Τρομοκρατική πράξη» χαρακτήρισε και ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά την επίθεση στο τέμενος την ώρα της προσευχής, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

 

Διαβάστε επίσης