Και σε Βρετανό ολυμπιονίκη απαγορεύει την είσοδο ο Τραμπ

Σομαλικής καταγωγής

Στο Βρετανό –αλλά σομαλικής καταγωγής–  ολυμπιονίκη κ. Μο Φάρα, απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ, με βάση το ήδη διαβόητο διάταγμα Τραμπ.

Λεπτομερέστερα, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων κ. Φάρα, που γεννήθηκε στη Σομαλία, έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια για τη Βρετανία (πεντάρι και δεκάρι το 2012 και το 2016), ενώ την τελευταία εξαετία ζούσε  / προπονούνταν στις ΗΠΑ. «Την 1η Ιανουαρίου φέτος η βασίλισσα με έχρισε ιππότη (Σ.Σ. sir). Στις 27 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως με έκανε εξωγήινο», έγραψε ο κ. Φάρα στο fb.

Το λοιπό ποστ:

«Είμαι ένας Βρετανός πολίτης, που ζει στην Αμερική τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύοντας σκληρά, συνεισφέροντας στην κοινωνία, πληρώνοντας τους φόρους μου και μεγαλώνοντας τα τέσσερα παιδιά μας σε ένα μέρος που τώρα (Σ.Σ. αυτά τα παιδιά) αποκαλούν σπίτι τους.

Τώρα, λένε σε εμένα και σε πολλούς άλλους ότι μπορεί να μην είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι βαθιά ανησυχητικό ότι πρέπει να πω στα παιδιά μου πως ο μπαμπάς μπορεί να μην μπορέσει να έρθει σπίτι. Να τους εξηγήσω γιατί ο πρόεδρος εισήγαγε μία πολιτική που πηγάζει και την άγνοια και την προκατάληψη.

Με καλωσόρισαν στη Βρετανία από τη Σομαλία όταν ήμουν 8 ετών και μου δόθηκε η ευκαιρία να πετύχω και να υλοποιήσω τα όνειρά μου. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, κερδίζω μετάλλια για τους Βρετανούς και είχα την ύψιστη τιμή να γίνω ιππότης Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα τού τι μπορεί να συμβεί όταν ακολουθείς πολιτικές σύμπνοιας και κατανόησης, όχι μίσους και απομόνωσης».

 

Διαβάστε επίσης