Πατρών - Κορίνθου: Κλειστή μέχρι τις 2μμ - Ξεκίνησαν τα αγροτικά μπλόκα - Την Παρασκευή κλείνει και η Πατρών - Πύργου - Κινητοποιήσεις και στην Ηλεία

στο πλαισιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων

Κλειστή μέχρι τις 2 μ.μ. θα είναι σήμερα η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Αιγίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας".

Στο μεταξύ την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η πιθανή ημερομηνία που ξεκινούν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας. Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρες οι αγρότες ξεκινούν τους συμβολικούς αποκλεισμούς της νέας εθνικής οδού στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Όπως εξηγεί ο γραμματέας του Συλλόγου Αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, μιλώντας στο tempo24.gr, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατά την οποία εκφράστηκε η πρόθεση των επαγγελματιών για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αυτή τη φορά. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι οι αγρότες εισπράττουν εμπαιγμό μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και ότι στα κύρια τρία αιτήματά τους, φορολογικό – ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής – κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. «Δεν είναι παραχώρηση να πάρουν πίσω τον φόρο στο κρασί. Απλά δεν τους βγήκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ξεκινούν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας

ΜΠΛΟΚΑ και στην Ηλεία 

Από το Λατίφι Αμαλιάδας, ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Ηλείας. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο, αγρότες με τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Εκεί βρίσκεται επίσης από νωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς, το σημείο χαρακτηρίζεται ως «καρμανιόλα» από τους αστυνομικούς, και η παρουσία των αγροτικών οχημάτων εκεί ενισχύει τον φόβο για τροχαίο ατύχημα.

Δείτε φωτό ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης