Σκληρή επιστολή των δρομέων της Ολυμπίας για το "απαγορευτικό" του ΚΑΣ - «Πολυσπούδαστοι» και «ξερόλες», που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τους συμβολισμούς της Ολυμπίας…"!

αναστάτωση στην ηλεία

Σκληρή ανακοίνωση από τους "Δρομείς Ολυμπίας" για την απόφαση του ΚΑΣ να μην παραχωρήσει το Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας για τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας στις 26 Μαρτίου. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Μετά την χθεσινή απόφαση των καρεκλοκενταύρων του Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) του Υπουργείου Πολιτισμού, για την μη παραχώρηση του Αρχαίου Σταδίου Ολυμπίας για την πραγματοποίηση των τερματισμών και των απονομών του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Ολυμπίας στις 26 Μαρτίου, οι οποίοι, είναι πλέον προφανές, ότι απεχθάνονται κάθε τι αθλητικό και ίσως όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, άνθρωποι οι οποίοι αμφιβάλω αν γνωρίζουν ακόμα και τη λέξη.

Ανθρωποι οι οποίοι παραχώρησαν, χωρίς κουβέντα, την Αιθουσα των Αετωμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε επιχειρηματία – χορηγό, να πραγματοποιήσει δεξίωση μετά μουσικής, φαγητού, ποτού και λοιπών εδεσμάτων… 

Ανθρωποι που κρίνουν ανάλογες περιπτώσεις (Μυκήνες, Νικόπολη, Επίδαυρος, Νεμέα, Καλλιμάρμαρο) με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Προφανώς οι χώροι αυτοί δεν αποτελούν γι’ αυτούς μοναδικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς…

«Πολυσπούδαστοι» και «ξερόλες», που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τους συμβολισμούς της Ολυμπίας…

Έχοντας πλήρη επίγνωση των λεγομένων και των πράξεών μου, δηλώνω ότι: 
Στις 26 Μαρτίου, μετά το πέρασμά μου από το τελευταίο σημείο χρονομέτρησης, ήτοι το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, θα μεταβώ τρέχοντας στα εκδοτήρια εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου, θα πληρώσω το αντίτιμο, αφού μόνο αυτό τους νοιάζει, και στη συνέχεια κρατώντας την Ελληνική σημαία (αυτή που κάποιοι θεωρούν κουρελόπανο), από την κεντρική είσοδο, διασχίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο, μέσω της Κρυπτης θα μπώ τρέχοντας στο Στάδιο.

Εκεί θεωρώ εγώ το σημείο τερματισμού. 
Έτσι πρέπει και έτσι θα γίνει.

Κάθε παρεμπόδιση από οποιονδήποτε θα αντιμετωπιστεί ανάλογα…

Καλώ όλους τους συμμετέχοντες να πράξουν το ίδιο.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Γιώργος Κατσαριώτης
Δρομείς Ολυμπίας – Olympia Runners

Διαβάστε επίσης