Η Σία Αναγνωστοπούλου στη συγκέντρωση των αγροτών δυτικής Αχαΐας – Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο κλάδος πανελλαδικά

ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Αχαΐας σας προσκαλεί στην συζήτηση – ενημέρωση
για τα τρέχοντα και τα πάγια προβλήματα του αγροτικού τομέα
που θα πραγματοποιηθεί στην Κάτω Αχαΐα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο δημαρχείο & ώρα 19:00.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ , πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο μεταξύ σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση, με Πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών μπλόκων ενόψει τις 23ης Ιανουαρίου καλεί, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση του, αφού αναλύει λεπτομερώς τα προβλήματα που αγροτικού κόσμου, εξαιτίας της Κυβερνητικής πολιτικής, ενημερώνει πως στις 10 το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, όπου θα στήσουν το αγροτικό μπλόκο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στην ανακοίνωση δεν καθίσταται σαφές, εάν ο αποκλεισμός της Ε.Ο Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, θα είναι συγκεκριμένης διάρκειας ή ολικός για όσες ημέρες διαρκέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Τα εξοντωτικά μέτρα για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο με την ψήφιση του στη βουλή από 222 βουλευτές.

–Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 που εφαρμόζει με συνέπεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

–Τα καρτέλ των εφοδίων και της εμπορίας προϊόντων, τα μονοπώλια που εκμεταλλευόμενα την “ελεύθερη  αγορά”, αυξάνουν τις τιμές στα εφόδια ενώ αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα τα οποία μετά πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές εργαζόμενους, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Αντίπαλοι μας είναι: τα καρτέλ και τα μονοπώλια  που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας Το κράτος  που με την άμεση και έμμεση φορολογία εκμηδενίζει το πενιχρό εισόδημα μας. Οι τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια, στοχεύουν στο να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή και να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί τη γη μας. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζουν.

Ισχυρό όπλο θα αποτελέσει επίσης  η συμμαχία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν. Μια συμμαχία που μπορεί να αντιμετωπίσει τον υποκινούμενο “κοινωνικό αυτοματισμό”  γιατί ο δίκαιος αγώνας μας εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά που ζητάμε στην ουσία είναι να μας αφήσουν να παράγουμε επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα  για τη διατροφή του ελληνικού λαού. Αν φύγουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την μέση, όπως στοχεύει η πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, θα αυξηθεί η διατροφική εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, με ότι αυτό συνεπάγεται στη ζωή του λαού μας, της πατρίδας μας σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και προβλήματα στα σύνορα της.

Για την επιτυχία του αγώνα μας, όπως απέδειξαν και οι περσινοί αγώνες είναι ο ισχυρός και μαζικός Αγροτικός Σύλλογος ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ, εργαλείο οργάνωσης της πάλης και διεκδίκησης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γι αυτό  συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του στις 18 έως 20 Γενάρη 2017.

Στις 23 του Γενάρη καλούμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους να δώσουμε έναν δυνατό και δίκαιο αγώνα. Όλοι την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΣ ΑΕ. Να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Να αντισταθούμε στις πολιτικές που μας αφανίζουν.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

1) Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο

2) Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα. Κατάργηση υποχρέωσης τήρησης λογιστικών βιβλίων μέχρι 40.000€ τζίρο(προϊόντα, ενισχυσεις).

3) Κατάργηση της αύξησης στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα.

4) Κατάργηση του ΦΠΑ 24% σε μέσα και εφόδια. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% όπως έχουν οι βιομήχανοι. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους.

5) Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 15.000€ Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία, αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και χωραφιών, από δάνεια συνολικής αξίας μέχρι 300.000€  καθώς και για την αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές στην τράπεζα, στην εφορία, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ.

6) Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

7) Να αποσυρθούν τα μέτρα φορολόγησης για το κρασί και το τσίπουρο.

8) Τιμές για την κορινθιακή σταφίδα που να αναλογούν στην πραγματική αξία της(κόστος, χρόνος εργασίας,κ.τ.λ.). Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους. Όχι στα υπέρογκα επιτόκια δανεισμού των παραγωγών.

9) Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, με ευθύνη  του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

10) Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν άμεσα για τις ζημιές  από την χιονόπτωση,τον  παγετό, τις κατολισθήσεις και άλλες καταστροφές, οι πληγέντες αγρότες- παραγωγοί  στο φυτικό κεφάλαιο (λεμόνια, πορτοκάλια, ελιές κ.τ.λ.) και οι κτηνοτρόφοι για  το ζωικό κεφάλαιο και τις σταβλικές εγκαταστάσεις Να γίνει άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και του υδρευτικού και αρδευτικού συστήματος».

Διαβάστε επίσης