Κάτω Αχαΐα: «Μάθημα» ανθρωπιάς από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Τα «συγχαρητήρια» του Διευθυντή

Η αγνή αγάπη των παιδιών για τα ζώα, αλλά και το «πρώτο» σχολείο που είναι η οικογένεια, αναδείχθηκαν σήμερα με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας.

Όπως έγραψε το πρωί το dytikanea.gr, κάποιος άφησε στο προαύλιο κουταβάκια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους και τα ζωντανά θα βρουν ένα «σπίτι» και τη φροντίδα. Ο διευθυντής του σχολείου Μανώλης Πομώνης, γράφει για το σημερινό περιστατικό:

Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε σας, αγαπητοί γονείς, για τον τρόπο που έχετε μεγαλώσει τα παιδιά σας. Η αγάπη που έδειξαν οι μαθητές έμπρακτα στα κουταβάκια, που δυστυχώς κάποιος άφησε μέσα στο προαύλιο σήμερα το πρωί μέσα σε ένα κουτί, ήταν χαρακτηριστική και στοιχείο που φανερώνει την άδολη αγάπη που πρέπει, και είναι φυσιολογικό, να έχει ένα μικρό παιδί της ηλικίας των παιδιών μας. Θα μου πείτε «έτσι είναι τα παιδιά». Συμφωνώ, έτσι πρέπει να είναι. Και για την φυσιολογική και σωστή συμπεριφορά τους αξίζουν σε σας συγχαρητήρια. Επίσης με όσους γονείς είχα την τύχη να μιλήσω στο τηλέφωνο σήμερα για το θέμα αυτό, με τα παιδιά τους παρόντα, κατάλαβα πόσο όμορφα, με συναισθηματισμό και λεπτότητα χειρίστηκαν οι γονείς τα φυσιολογικά (εξηγήσαμε και πιο πάνω) «θέλω» των παιδιών τους. Από την άλλη θέλω να τονίσω σε όποιον άφησε τα σκυλάκια στο προαύλιο, ότι με αυτή την ενέργεια, διαταράχτηκε η λειτουργία του σχολείου κι ας υπήρχε ο σκοπός από μέρους του να τα πάρει κάποιος και να τα μεγαλώσει. Όποιος έχει στο σπίτι του ζώο συντροφιάς, είναι υπεύθυνος και, αν δεν μπορεί να μεγαλώσει τα μικρά του, πρέπει να στειρώσει το ζώο του, ώστε να μην οδηγείται να αφήνει τα μικρά όπου να ‘ναι μετατοπίζοντας σε άλλους την δική του ευθύνη. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι υιοθέτησαν σήμερα κάποιο σκυλάκι, θα το φροντίσουν και δεν θα το δουν σαν ένα παιχνίδι του παιδιού τους που κάποια στιγμή θα το βαρεθούν, αλλά σαν μια ευκαιρία να γίνουν τα παιδιά τους ακόμα πιο υπεύθυνα. Με αυτές τις σκέψεις, που θα ήθελα να μοιραστώ με όλη την τοπική κοινότητα, προχώρησα και στην οργάνωση μιας ενημέρωσης στους μαθητές μας την Τρίτη από την φιλοζωική οργάνωση, που και αυτή άμεσα ανταποκρίθηκε σήμερα και είχε πρόθεση να φιλοξενήσει τα κουταβάκια μέχρι να υιοθετηθούν από κάποια οικογένεια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αυτοί.

Διαβάστε επίσης