Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων: Απαράδεκτη η καθυστέρηση έναρξης των Πανελλαδικών!

ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικούΈτους 2016-17 για τους παρακάτω λόγους:

1.Οι τελειόφοιτοι μαθητές υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας θα κληθούν να εξεταστούν μετά το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια φοίτησής τους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα έχουν υποστεί την κόπωση και την ψυχολογική επιβάρυνση των ενδοσχολικών εξετάσεων με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα κατά την εξέτασή τους στις κρίσιμες για το μέλλον τους πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς όμως να θεωρούμε υποδεέστερες τις ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου.

2.Οι απόφοιτοι μαθητές (παρελθόντων ετών) θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους τελειόφοιτους επειδή δεν θα εξεταστούν ενδοσχολικά, άρα αυτό αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας ευκαιριών μεταξύ των διαγωνιζομένων μαθητών και δεν προάγει την αξιοκρατία.

3. Όλοι γνωρίζουμε Ότι αρκετοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο για την υποβοήθηση των παιδιών τους και επομένως καλούνται να πληρώσουν έναν επιπλέον μήνα δίδακτρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης επειδή οι πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού θα αρχίσουν με χρονική καθυστέρηση ενός μηνός. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης να πάψουν να πειραματίζονται πλέον με το μέλλον των παιδιών μας και να επιδείξουν την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τους αναλογεί!!!!

 

Διαβάστε επίσης