Αίτημα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη – Επιστολή στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας. Ο δήμος ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών να κηρυχθεί ο δήμος παγόπληκτος και τα ορεινά χωριά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Παράλληλα, ζητά ενίσχυση των αγροτών που οι καλλιέργειές τους «κάηκαν» από τον πάγο, ενώ η δημοτική αρχή εκτιμά ότι αν συνεχιστεί η κακοκαιρία οι καλλιέργειες θα υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αρμόδιοι φορείς, εκπρόσωποι υπηρεσιών του δήμου και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

«Η δυτική Αχαΐα δυστυχώς δεν έχει πάρει «ανάσα» εδώ και αρκετούς μήνες. Μετά τις πλημμύρες που «σάρωσαν» τις καλλιέργειες και κατέστρεψαν σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδιοκτησίες, ήρθε ο χιονιάς, πρωτοφανές φαινόμενο για την περιοχή μας! Ο πάγος κατέστρεψε ότι είχαν αφήσει οι πλημμύρες, ενώ μετά από αυτά δεχόμαστε νέα «επίθεση» του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις που αποτελούν νέα απειλή για τον τόπο», λέει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Μέχρι τώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά του δήμου, κυρίως σε Βελιτσές, Πόρτες, Σαντομέρι. Ο δήμος ζητά βοήθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων. «Δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, πρέπει όμως ο δήμος να έχει την κρατική συνδρομή κυρίως για τις ορεινές περιοχές όπου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Φανταστείτε ότι για πρώτη φορά χρειαστήκαμε αλάτι και μάλιστα φέραμε τέσσερα φορτηγά», καταλήγει ο κ. Νικολάου.

Συγκεκριμένα η επιστολή που εστάλη στον υπουργό έχει ως εξής:

epistolh-skoy.jpg

epistolh-skoy2.jpg

epistolh-skoy2-2.jpg

epistolh-skoy4.jpg

 

Διαβάστε επίσης