Τέλος οι ομαδικές διαμαρτυρίες στο διαιτητή !

μονο ο αρχηγός θα έχει το δικαιωμΑ-αλλαζει τον κανονισμο η ΦΙΦΑ

Μία πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά στη διάρκεια ενός αγώνα, σκέφτεται να διαφοροποιήσει η FIFA. Παίρνοντας ως παράδειγμα από τον κανόνα που ισχύει στο ράγκμπι, η παγκόσμια συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει μόνο στον αρχηγό κάθε ομάδα να μπορεί να διαμαρτύρεται στο διαιτητή για κάποια απόφασή του.

Αυτό αποκάλυψε σε επικοινωνία που είχε με τον BBC ο επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάπτυξης της FIFA, Μάρκο φαν Μπάστεν. Ο παλαίμαχος σέντερ φορ της εθνικής Ολλανδίας τόνισε ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται συζητήσεις για το πώς θα βελτιωθεί ο τρόπος συμπεριφοράς των παικτών απέναντι στους διαιτητές, χωρίς προς το παρόν να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που διαμαρτύρονται στη διάρκεια ενός αγώνα» είπε ο πρώην σέντερ φορ του Αγιαξ και συνέχισε: «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά των παικτών μπορεί να βελτιωθεί. Σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το πρόβλημα και να το βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Στο ξεκίνημα της περιόδου, οι άνθρωποι που διοικούν το αγγλικό ποδόσφαιρο ανακοίνωσαν μέτρα κατά της «ανυπόφορης συμπεριφοράς», δίδοντας τη δυνατότητα στους ρέφερι να αποβάλλουν με κόκκινη κάρτα τους παίκτες που προκαλούν προβλήματα στους υπεύθυνους των αναμετρήσεων ή, χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις ή, χειρονομούν εναντίον τους.

Σε ερώτηση που έγινε στον Φαν Μπάστεν για το αν υπάρχουν συγκρίσεις με το ράγκμπι απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να μαθαίνουμε από κάθε άθλημα κι αντίστοιχα αυτοί να μαθαίνουν από εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Στο ράγκμπι, μόνο ο αρχηγός επιτρέπεται να μιλά απευθείας στο διαιτητή. Αντίστοιχα, ο διαιτητής μπορεί να επικοινωνεί απευθείας μόνο με τον αρχηγό κάθε ομάδας.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ