Πάτρα: Κατέρρευσαν τμήματα της οροφής στα ΚΕΠ, εν ώρα εργασίας

ευτυχως δεν τραυματιστηκε κανείς

Άγιο είχαν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Πάτρας,που στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού λιμένα,ό ταν εν ώρα εργασίας, άρχισαν να αποκόπτονται τμήματα της οροφής,  χωρίς ευτυχώς κανείς να τραυματιστεί. Το κτίριο έχει καταγγελθεί ως ακατάλληλο από τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα έχουν φτάσει για το θέμα, μέχρι και τον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος" και της εφημερίδας "ΓΝΩΜΗ" , οι υπάλληλοι, υποστηρίζουν ότι η κτιριακή εγκατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που συναλλάσσονται με την υπηρεσία για μια σειρά λόγων που έχουν εκθέσει στη δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν το κτίριο «πρόχειρο κατασκεύασμα», καθώς οι χώροι που στεγάζεται η υπηρεσία έχουν σαν κύριο υλικό το νοβοπάν. Πρόκειται για κτίριο που  μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008, όταν το κεντρικό κτίριο του λιμένα κρίθηκε σεισμόπληκτο, χρησιμοποιήθηκε για να στεγαστούν προσωρινά ο ΟΛΠΑ ΑΕ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Ενα από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι ήταν με την οροφή του κτιρίου. Στη διάρκεια του ωραρίου εργασίας και εξυπηρέτησης του κοινού οι παρευρισκόμενοι άκουσαν έντονο θόρυβο και εκ των υστέρων διαπίστωσαν ρωγμές και κλίση στην οροφή.

Σύμφωνα με το προσωπικό της υπηρεσίας, κι αφού ενημερώθηκε η δημοτική αρχή και οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι για το περιστατικό, ακολούθησε έλεγχος που φέρεται να έδειξε ότι οι ιμάντες που κρατούσαν την οροφή είχαν σπάσει και έπρεπε να αλλαχθούν άμεσα. Η αντικατάσταση στον εξοπλισμό έγινε, αλλά ο φόβος των εργαζομένων παραμένει…

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι και η έλλειψη τουαλέτας για το προσωπικό. Υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν τις παρακείμενες δημόσιες τουαλέτες, ενώ το περασμένο καλοκαίρι καταγράφηκε και ένα τραγελαφικό περιστατικό. Σε μία από τις τουαλέτες που κρατούσαν οι εργαζόμενοι το κλειδί, ώστε να διατηρούν καλές συνθήκες υγιεινής, δεν έγινε αντιληπτό ότι βρισκόταν μέσα πολίτης που έκανε χρήση του χώρου. Η γυναίκα κλειδώθηκε και… απεγκλωβίστηκε από λιμενικούς μετά από αρκετή ώρα.
 

Διαβάστε επίσης