Βελούδινο δέρμα με ζάχαρη

Συνταγές ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα

Εκτός από τη ζαχαροπλαστική και τον καφέ σας μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη προς όφελος της ομορφιάς σου.

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα τη χρησιμοποιήσεις για να δεις το δέρμα σου πιο λαμπερό από ποτέ. Το γεγονός πως η ζάχαρη κάνει καλό στην ομορφιά σου δεν σημαίνει πως πρέπει να αρχίσεις ξαφνικά να την καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες.

Αν κάνεις διατροφή που είναι πλούσια σε ζάχαρη τότε δεν αποκλείεται το δέρμα σου να δείχνει και να είναι θαμπό και λιπαρό με σπυράκια αλλά αν την χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μπορεί να έχει ακόμη και το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

Scrub σώματος με ζάχαρη και μπανάνες

Φτιάξε ένα μείγμα με καστανή ζάχαρη με λίγες μπανάνες για να δημιουργήσεις ένα ενυδατικό scrub σώματος που θα αφήσει το δέρμα σου βελούδινο.

Φροντίδα πριν το ξύρισμα

Πριν το ξύρισμα στα πόδια, για να προετοιμάσεις κατάλληλα την επιδερμίδα στην περιοχή μπορείς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου ρίχνοντας λίγο νερό και απλώνοντας καστανή ζάχαρη στην περιοχή.

Ξέπλυνε πριν το ξύρισμα και θα δεις πόσο διαφορετικό θα νιώσεις το δέρμα σου.

Χείλη για φίλημα

Αν τα χείλη σου είναι ξηρά και ξεφλουδίζουν ειδικά τώρα λόγω του κρύου δεν έχεις παρά να κάνεις ένα scrub με ζάχαρη. Βρέξε λιγάκι τα χείλη σου με νερό και άπλωσε με κυκλικές κινήσεις λίγη ζάχαρη στα χείλη σου.  Έτσι θα πετύχεις την τέλεια απολέπιση.

Νεανικά χέρια και πόδια

Αν θέλεις η επιδερμίδα σου να δείχνει και να είναι απαλή και νεανική δεν έχεις παρά να αναμίξεις ένα φλιτζάνι καστανής ζάχαρης με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και μαι κάψουλα βιταμίνης Ε για να δημιουργήσεις στο σπίτι το τέλειο scrub για το απόλυτο μανικιούρ.

Για τα πόδια σου που ταλαιπωρούνται πολύ αυτό το διάστημα μέσα στα κλειστά και βαριά παπούτσια του χειμώνα δεν έχεις παρά να αναμίξει ζάχαρη με έλαιο μέντας και να τρίψεις με το μείγμα τα πόδια σου στο ντους. Αυτό θα αφήσει τα πόδια σου βελούδινα και απόλυτα ενυδατωμένα.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε επίσης