Μαρινέλλα και Ζαχαράτος μαζί στη σκηνή

σε ένα μουσικό υπερθέαμα στο Παλλάς

Την έχει μιμηθεί πολλές φορές. Αυτήν τη φορά, όμως, τη συναντά ζωντανά στο θεατρικό σανίδι. Μία μεγάλη ντίβα του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλλα μοιράζεται τη σκηνή του Παλλάς με τον μετρ των μιμήσεων Τάκη Ζαχαράτο. Αυτό είναι το λαμπερό πρωταγωνιστικό ντουέτο στη νέα παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων, με τίτλο «Μαρινέλλα-Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς», που θα δούμε από τις 31 Δεκεμβρίου (και για είκοσι μόνο παραστάσεις) στη σκηνή της Βουκουρεστίου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

«Θα έχει τη χάρη ενός χειμωνιάτικου αναψυκτηρίου χωρίς να είναι λαϊκίστικο. Ένα μουσικό υπερθέαμα που θα μας θυμίσει καταστάσεις και πρόσωπα και θα συνομιλήσει πραγματικά με το κοινό» ανέφερε ο Σταμάτης Φασουλής, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας το στίγμα της παράστασης που –όπως είπε- επιχειρεί να «επανασυστήσει τραγούδια της μεγάλης ερμηνεύτριας αλλά και άλλων ερμηνευτών διατηρώντας την αλήθεια τους». Η γνωριμία του με τη Μαρινέλλα μετρά χρόνια πίσω, καθώς η πρώτη τους συνεργασία ήταν το 1988. «Έχουμε μάθει να μεγαλώνουμε μαζί» παραδέχτηκε ο ίδιος, ενώ σχετικά με το πώς αισθάνεται που σκηνοθετεί μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού είπε: «Δεν το σκέφτομαι. Κάνω πως δεν συμβαίνει σε μένα».

Από την πλευρά της η Μαρινέλλα δηλώνει ευτυχισμένη γι’ αυτήν τη μουσικοθεατρική συνάντηση. «Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δεν έχω ξαναδουλέψει αυτή τη μέρα. Είμαι πάντα σπίτι. Φέτος θα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί, θα διασκεδάσει, θα συγκινηθεί... Θα φάμε και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Θα είναι σαν πανηγύρι..» ανέφερε η ίδια ενημερώνοντας, πως το βράδυ της Παραμονής, μετά το τέλος της παράστασης θ’ ακολουθήσει ρεβεγιόν στη Στοά του Citylink για τους θεατές.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το πώς καταφέρνει και παραμένει αισιόδοξη σήμερα, η Μαρινέλλα είπε «αντλώ δύναμη από μέσα μου. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη. Πάντα ό,τι και να μου συνέβαινε δεν αντιδρούσα πάνω στην ένταση της στιγμής. Άφηνα το χρόνο να περάσει και το αντιμετώπιζα πιο νηφάλια. Όλοι δυσκολευόμαστε σήμερα αλλά δεν γίνεται να μας ρίξει αυτή η κατάσταση. Να γελάμε γιατί είναι το μόνο που μας έχει μείνει!».

Για τον Τάκη Ζαχαράτο, η παράσταση αυτή είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. « Με τη Μαρινέλλα μας συνδέει μία σχέση καρμική. Είναι πολύ συγκινητικό να μοιράζομαι τη σκηνή με τη γυναίκα που έγινε η αφορμή να γίνω καλλιτέχνης. Αυτό που κρατάω από εκείνη είναι η συμβουλή της: να είμαι έντιμος σε αυτό που κάνω και αξιοπρεπής στη σχέση μου με το κοινό» είπε τονίζοντας πως «δεν θα είναι ο ίδιος έπειτα από αυτή τη συνεργασία» και ευχαριστώντας δημόσια τη μεγάλη ερμηνεύτρια για τη φροντίδα, τη ζεστάσια και την αγάπη που του προσφέρει.

Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική γράφει και ενορχηστρώνει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, ενώ τους καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν 12 νέα παιδιά που θα χορεύουν και θα τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Διαβάστε επίσης