Πάτρα: Γυναίκα "τοκογλύφος" δάνειζε με τόκο 360% και δούλευε ως... γαζώτρια! - Ξανά στα δικαστήρια στις 7 Δεκεμβρίου μετά από 15 χρόνια

Πρόκειται για δεδικασμένη υπόθεση

Μία δεδικασμένη υπόθεση τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση που απασχόλησε αρκετά την τοπική κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο, πριν από 15 χρόνια, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο στις 7 Δεκεμβρίου 2016, μετά από ττο παραπεμπτικό βούλευμα της Δικαιοσύνης εις βάρος της κατηγορουμένης για "ξύπλυμα" χρήματος.

Η διάρκεια της τοκογλυφικής της δραστηριότητας, που απασχόλησε τότε ολόκληρη την κοινωνία, ήταν από το 1998 έως και το 2003, ενώ όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, οι τόκοι που λάμβανε ήταν υπέρογκοι, 30% το μήνα, 360% το χρόνο.

Παράλληλα κατηγορείται για κλοπή απο τσάντα, παραποίηση και πλαστογράφηση συναλλαγματικών της μηνύτριας, μάλιστα είχε συλληφθεί επ' αυτοφόρω τον Οκτωβριο του 2003 απο την Δίωξη Κοινού Εγκλήματος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 

Η κατηγορούμενη την περίοδο εκείνη εργαζόταν, όπως η ίδια έλεγε, ως γαζώτρια.

Είχε κατά δική της ομολογία, τη δυνατότητα να δανείζει και να διευκολύνει οικονομικά διάφορους, ενώ συγχρόνως έκανε αγορές και ανακαινίσεις ακινήτων, που δεν μπορούσαν να συνάδουν με τις οικονομικές  δυνατότητες μιας απλής γαζώτριας.

Αντίθετα είχε έντονο δείγμα πολυτελούς διαβίωσης και νεοπλουτισμού.

Παράλληλα την ίδια περίοδο είχε αγοράσει και ένα πολυτελές τζιπ η αξία του οποίου, κατά δική της ομολογία ανερχόταν σε 35.000 ευρώ.

Στην έρευνα που είχε γίνει τότε από την αστυνομία στο σπίτι της είχαν βρεθεί: 

1. αντζετα με ΠΟΛΛΑ ακομα ονοματα θυματων ,ποσα και συναλλαγες

2.συναλλαγματικες παραποιημενες ως προς το ποσο και πλαστογραφημενη την υπογραφη της μηνυτριας.

3.πανω απο 10 βιβλιαρια τραπεζικων καταθεσεων

4. πολλες πιστωτικες καρτες απο ολες τις τραπεζες τεραστιου πιστωτικου οριου.

5.την στιγμη της συλληψης απο την αστυνομια ειχε στην κατοχη της την καρτα αναληψεως της μηνυτριας την οποια της ειχε αποσπασει κατοπιν εκβιασμου.

Καταδικαστηκε το 2007 για την πραξη τοκογλυφιας σε 6 χρονια φυλακιση.

Το 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Πατρών κηρύχθηκε ένοχη για την πράξη της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση με ποινή φυλάκισης 3 χρονια.

Την Τετάρτη 7/12/2016 παραπεμπεται ενωπιον του ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ως υπαίτια του οτι .. το διάστημα 2001 εως το 2003 από κερδοσκοπία και με σκοπό να συγκαλύψει την πραγματική προέλευση, απέκτησε περιουσία η οποία προερχόταν απο το κακούργημα της τοκογλύφιας κατ' επαγγελμα και κατ' εξακολουθηση.

Το ποσο που αποδεδειγμένα απέσπασε απο την μηνύτρια μόνο - περαν των υπολοιπων που αναφερονται στην αντζέντα- ανερχεται σε 100.000 ευρω περίπου.

Είναι μια απο τις ελάχιστες φορές πανελλαδικά και ίσως η πρώτη για την Πάτρα οπου φτάνει στο ακροατήριο δικαστική υπόθεση που αφορά την πράξη νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων κατ' εξακολούθηση.